Go to Top


Iedere zorginstelling heeft er nu mee te maken; hoe krijg ik tegen lage kosten een tevreden klant. In een artikel van zorgenziekenhuiskrant.nl verteld Marcel Hofmeijer het volgende.

Quote:
Marcel Hofmeijer, business manager Innovatie en Operatie bij Huuskes vertelt: ‘Er staat veel druk op ziekenhuizen om de maaltijdvoorziening op een gastvrije, maar toch betaalbare manier in te richten. Dit betekent in veel gevallen dat met minder mensen en middelen meer resultaat behaald moet worden. Dit vraagt om slimmere concepten en meer efficiëntie, met als belangrijkste uitgangspunt dat de patiënt centraal staat.

Ook door het onderzoek van het Ministerie van WVS denken veel instellingen na over hun voedingsconcepten over zijn er actief mee bezig (44%). In Nederland zien we een omslag van meer efficiëntie naar een hogere gastvrijheid maar kosten blijven meewegen.

Helaas is hier nog geen inzicht in, velen zijn dan ook zeer benieuwd naar de kosten van concepten gevoerd door o.a. het Gelderse Vallei Ziekenhuis

Het is jammer dat dit niet is uitgekomen bij een onderzoek als deze. Ik lees ; " bij het grootste deel van ziekenhuizen (80%) waren de kosten voor voeding per patiënt niet bekend".  De kosten variëren van 0 tot 48 euro per dag.

Maar waarom vinden 65% van de facilitair managers dan hun voedingsconcept kosteneffectief? Geen inzicht in kosten maar wel kosteneffectief! Laten we stellen dat al jaren voeding het sluitstuk is in de begroting van de meeste ziekenhuizen, en dat dit budget nog geen 2% is van de totale uitgave. Ik hoop eindelijk dat discussie over kosten stopt en dat ziekenhuizen inzien dat een patiënt die goed eet en misschien volgens hun eigen voeding gewoonte, minder kost dat een patiënt die 1 x per dag tegen een warme maaltijd zit aan te kijken en slecht eet. Besparingen als waste, minder medicijn gebruik en kortere lig duur leveren veel meer op dan besparing op voedingsdiensten

 

 

Contact Us

Total Hospitality Concepts

  • Tel: 06-57584224
  • Email: info@thconcepts.nl