Go to Top


 

Vrijdagmiddag, onderweg van een afspraak naar huis en bel met huis; “wat eten we vanavond, of gaan we wat laten bezorgen?”

Ieder herkent dit, zin om zelf te koken? Zeker na een dag/week werken, files, andere verplichtingen, enz. Gelukkig heb ik de keuze.

Maar wat als je in de verpleging werkt en je baas wil dat je gaat koken met de bewoners op de groep waar je werkt. Veel mensen in de zorg, worstelen hiermee en kan men dan ook daadwerkelijk een maaltijd bereiden voor 6 tot 10 personen? Wat ga je maken, hebben mijn collega’s boodschappen gedaan? Voor 10 personen vlees bakken? Wie let er op de bewoners? Allerlei vragen die opkomen. Twee dagen hetzelfde eten achter elkaar is dan echt geen uitzondering.

Helaas zijn er voorbeelden waar men dit niet geborgd heeft of de urgentie of mogelijkheden niet aanwezig zijn om dit alles goed te regelen.

Kan koken op een afdeling? Of zijn er betere oplossingen? Mijn mening,  een vers gekookte maaltijd smaakt mij nog altijd het beste...

Nadenken en het organiseren van dit soort zaken is lastig en ik ben dan ook benieuwd naar uw ervaringen.

In mijn volgende blog zal ik ervaringen en oplossingen met u delen. Nieuwsgierig? Ik stuur u graag een herinnering als deze hier staat.

 

 

 

Contact Us

Total Hospitality Concepts

  • Tel: 06-57584224
  • Email: info@thconcepts.nl