Go to Top


26

Aug 2016

Category: Blog
Written by Douwe de Boer

 

Vrijdagmiddag, onderweg van een afspraak naar huis en bel met huis; “wat eten we vanavond, of gaan we wat laten bezorgen?”

Ieder herkent dit, zin om zelf te koken? Zeker na een dag/week werken, files, andere verplichtingen, enz. Gelukkig heb ik de keuze.

Maar wat als je in de verpleging werkt en je baas wil dat je gaat koken met de bewoners op de groep waar je werkt. Veel mensen in de zorg, worstelen hiermee en kan men dan ook daadwerkelijk een maaltijd bereiden voor 6 tot 10 personen? Wat ga je maken, hebben mijn collega’s boodschappen gedaan? Voor 10 personen vlees bakken? Wie let er op de bewoners? Allerlei vragen die opkomen. Twee dagen hetzelfde eten achter elkaar is dan echt geen uitzondering.

Helaas zijn er voorbeelden waar men dit niet geborgd heeft of de urgentie of mogelijkheden niet aanwezig zijn om dit alles goed te regelen.

Kan koken op een afdeling? Of zijn er betere oplossingen? Mijn mening,  een vers gekookte maaltijd smaakt mij nog altijd het beste...

Nadenken en het organiseren van dit soort zaken is lastig en ik ben dan ook benieuwd naar uw ervaringen.

In mijn volgende blog zal ik ervaringen en oplossingen met u delen. Nieuwsgierig? Ik stuur u graag een herinnering als deze hier staat.

 

 

 

14

Jun 2016

Category: Blog
Written by Douwe de Boer

Iedere zorginstelling heeft er nu mee te maken; hoe krijg ik tegen lage kosten een tevreden klant. In een artikel van zorgenziekenhuiskrant.nl verteld Marcel Hofmeijer het volgende.

Quote:
Marcel Hofmeijer, business manager Innovatie en Operatie bij Huuskes vertelt: ‘Er staat veel druk op ziekenhuizen om de maaltijdvoorziening op een gastvrije, maar toch betaalbare manier in te richten. Dit betekent in veel gevallen dat met minder mensen en middelen meer resultaat behaald moet worden. Dit vraagt om slimmere concepten en meer efficiëntie, met als belangrijkste uitgangspunt dat de patiënt centraal staat.

Ook door het onderzoek van het Ministerie van WVS denken veel instellingen na over hun voedingsconcepten over zijn er actief mee bezig (44%). In Nederland zien we een omslag van meer efficiëntie naar een hogere gastvrijheid maar kosten blijven meewegen.

Helaas is hier nog geen inzicht in, velen zijn dan ook zeer benieuwd naar de kosten van concepten gevoerd door o.a. het Gelderse Vallei Ziekenhuis

Het is jammer dat dit niet is uitgekomen bij een onderzoek als deze. Ik lees ; " bij het grootste deel van ziekenhuizen (80%) waren de kosten voor voeding per patiënt niet bekend".  De kosten variëren van 0 tot 48 euro per dag.

Maar waarom vinden 65% van de facilitair managers dan hun voedingsconcept kosteneffectief? Geen inzicht in kosten maar wel kosteneffectief! Laten we stellen dat al jaren voeding het sluitstuk is in de begroting van de meeste ziekenhuizen, en dat dit budget nog geen 2% is van de totale uitgave. Ik hoop eindelijk dat discussie over kosten stopt en dat ziekenhuizen inzien dat een patiënt die goed eet en misschien volgens hun eigen voeding gewoonte, minder kost dat een patiënt die 1 x per dag tegen een warme maaltijd zit aan te kijken en slecht eet. Besparingen als waste, minder medicijn gebruik en kortere lig duur leveren veel meer op dan besparing op voedingsdiensten

 

 

01

Feb 2016

Category: Blog
Written by Douwe de Boer

Eigenaar/adviseur

In 1997 begonnen na mijn studie logistiek bij Multi Cuisine Arnhem, een van de eerste ontkoppelde keukens van Nederland.

Begonnen als Medewerker logistiek, Unitleider Logistiek, Project coördinator en Manager Bedrijfsbureau en Logistiek.

Opstart uitgevoerd in opdracht van Albron van Alofood, de keuken van Parnassia

Kostenbesparingen, relatiebeheer, ondersteuning van meerdere ziekenhuizen bij ontkoppeld koken en nieuwe concepten

In 2007 in dienst gekomen bij Iseco en sinds begin 2016 mijn eigen onderneming.

View LinkedIn

Contact Us

Total Hospitality Concepts

  • Tel: 06-57584224
  • Email: info@thconcepts.nl